8. helmikuuta 2012

Täytekakkuasiaa 1:1

Tyttären syntymäpäiväksi tehty maidoton kakku. Valkoinen kuorrute sivulla oli helposti kaulittavaa valkoista kaulintamassaa. Jos ei pidä marsipaanista, tässä oiva vaihtoehto sille. Kaulintamassa maistuu vaahtokarkille. Suklaakuorrutuksessa on Sunnuntain vispikermaa keihautettuna ja levyllinen vesihauteessa sulatettua tummaa suklaata yhteen sekoitettuna. Kuorrute oli helppo levittää, oli valumaton ja kakkua leikatessa leikatessa ei lohkeillut.


Koristelussa käytettiin Mariannerakeita sekä kuorrutteen valkoiset raidat vesi-tomusokerisekoitusta. Kuviointia harjoiteltiin jo viime joulun piparkakkutalon katossa.


Koristelu helppo tehdä. Pohjakuorrutteen päälle tehdään koristekuorrutteella tasavälein raitoja. Hammastikun päällä vedetään kuorrutteeseen poikittaiset raidat vuoroin oikealle ja vasemmalle ns. marmorointitekniikalla. Helppo ja näyttävä koristelutapa!

1 kommentti: