31. maaliskuuta 2010

Hyvää Pääsiäistä

Pääsiäiskahvit halukkaille kukkasten kera, olkaa hyviä!



Kristallikruunuja

Kauppahuoneen kristallikruunut esittelyssä. Näihin kaikkiin tulee valo, mutta kuvausta varten lamput on irroitettu johdoista ja siirretty valo-olojen vuoksi ompelimon kattoon.

Sininen valaisin on taidegalleriassa.

Valaisinkaupasta.

Eteisaulan valaisin mennee jossakin vaiheessa uusiksi. Tähän on vaikea kätkeä sähköistystä.

Tämä löytyy postitoimistosta.

Ompelimon valaisin.

Antikvariaatin kruunu näyttää kuvassa hieman suttuiselta.

Naisten vaateliikkeen valaisimen olen esitellyt aiemmin täällä Näprääjän muistiinpanoissa.

Kahvilan asiakkaat

Herrasväki Herra ja rouva von Bonsdorf piipahtivat kahvilaan kakkukahville näin pääsiäisen kynnyksellä. Ja olihan kahvilan Isabella-neiti tehnytkin makoisaa kakkua.






Rouvan ja herran olen tehnyt vuosia sitten Vivienne Boultonin Nukkekotikirjan ohjeilla. Aika on hieman kellastanut herran kasvoja, vai olisikohan maksassa jotakin vikaa???


Keltainen orkidea on vuosien takainen kirpparilöytö!


Pikku puudelin lahjoitti tyttäreni viisivuotiaana Rouva von Bonsdorffille omasta 'kennelistään'. Pikku puudeli on siitä lähtien ollut emäntänsä silmäterä.

26. maaliskuuta 2010

Kerjuureissulla


Viime sunnuntaina yllätettiin pikku hiirulainen ruokavarkaista linnunsiemensaavista. Kun laskimme kauhan saaviin siementen päälle, hiirulainen nousi heti kauhan päälle ja ilmoitti haluavansa saavista pois.


Hän esittäytyi Tiheikön väen Kerkko-pojaksi. Samalla hän kertoi terveisiä perheeltään ja pyysi kiirehtimään talon remonttia. Vetoinen pesä navetan kivijalan alla alkaa näin kevään kynnyksellä olla kostea ja vetoinen. Ruokavarastokin alkaa ehtyä, kun nopean remontin toiveissa suurin osa tavaroista ja ruokavaroista jätettiin välivarastoon meidän sängyn alle pahvilaatikkoon. Kerroin omista työkiireistäni ja pahoittelin, etten ole ollut riittävän toimelias remonttiasioissa

Maaliskuun arpaonnea

Minua on onni potkaissut poikkeuksellisesti tässä kuussa pari kertaa!


Nämä ihanuudet voitin Maisan blogista, jossa hänellä oli tarjolla jakkara-aineksia ja 'jotain muuta pientä'!


Lähikuvaa 'muusta pienestä'! Kiitos kaunis Maisalle näistä ihanuuksista.


Tämä bentoannos saapui viime viikolla. Tämä oli Nohnon nukkekoti ja minit -blogin yksivuotis-synttäri arvonnasta. Täytyy tunnustaa, etten tiennyt aiemmin, mikä on bento. Selvitin asian. Bento on japanilainen eväsruoka-annos, joka kootaan jonkinlaiseen rasiaan. Benton laadinnassa jopa kilpaillaan mm. näyttävyydessä, kekseliäisyydessä ja terveellisyydessä. Bentoannoksesta voi löytää jopa Hello Kittyn muotoisen riisiannoksen! Tämäkin annos kyllä veisi nälän pois. Näin nukkekotiharrastus laajentaa sivistystä.

18. maaliskuuta 2010

Vanhojen lelujen näyttely

Kajaanin kaupungin pääkirjaston vitriineissä on ollut jo tovin vanhojen lelujen näyttely. Siellä oli myös nämä vanhat nukkekodin kalusteet. Kalusteet ovat 1930-40 -luvuilta ja kuuluneet metsänhoitaja Einar Reuterin tyttärille Marialle ja Gunnelille. Onnekkaita ovat tyttäret olleet kuten varmaan tulette huomaamaan! Kuvat kertokoon puolestaan.

















Tämän peilipöydän peili on ilmeisesti on ollut oikea hopeoitu peili. Taustan hopeointi on ajansaatossa kulunut puhki. Se mikä hämmästytti eniten oli että nämä kaikki olivat ehjiä lukuunottamatta. Viimeisen peilikaapin toinen alaovi puuttui. Olen useasti käynyt ihailemassa näyttelyä ja nyt vasta muistin ottaa kameran mukaani.

Lounasta tarjolla

Sinikulman Nalle-äiti on kokkaillut perheelle evästä oikein urakalla.


Uunilohi sekä makaroonilaatikko ja fetasalaatti kuuluvat perheen lempiruokiin, sen äitinalle tietää.


Pizzat kärähtivät uunissa oikeasti. En hoksannut, että ne muita paistettavia ohuempina eivät tarvitse niin pitkää paistoaikaa. Tytär oli sitä mieltä, että ovat alkuperäisiä paremmat hieman kärähtäneenä.

12. maaliskuuta 2010

Pyöreitä kesämattoja


Virkkasin parina iltana pyöreitä kirjovirkattuja mattoja.

11. maaliskuuta 2010

Upouudet ikkunat

Tiheikön väen kolon remontti laajeni odottamatta myös ikkunoihin. Alunperin nukkekodin rungon ikkuna-aukot olivat liian suuret. Vuosia sitten tekemässä ikkunaremontissa pienennykset 'lipsahti' liian korkealle. Nyt oli tarkoitus laskea entisiä ikkunoita vain hieman alaspäin, parempaan korkeuteen. Ne menivät kuitenkin kokonaan uusiksi. Nyt ne ovat samanlaiset kuin Kellukan perheellä kirjassakin on.


Tilalle tuli kaksiruutuiset 'lyijylasi'-ikkunat. Ei kerrota asukkaille, että lasi on vain kovaa pakkausmuovia ja kuviot lasissa on ikkunakalvoväriä. Wc:n kattoon tulee vielä pyöreä kattoikkuna. Se valmistuu myöhemmin. Otettu kuva on julkisivun puolelta tulevan työhuneen ikkuna. Julkisvun puolella ikkunat jäävät tähän kuosiin toistaiseksi. Julkisivun remontti alkaa sitten joskus... Kuten ikkunasta kurkaten näkyy, remontti jatkuu vielä.

10. maaliskuuta 2010

Kylpyhuone valmistui


Tiheikön väen kolon hiirulaisten kylpyhuone valmistui remontissa ensimmäisenä. Pitäähän nyt kunnon hiiren päästä siistiytymään. Sisäkatto 'tuettiin' parruilla. Lisävaloa saatiin puhkaisemalla kattoikkuna. Ikkunasta puuttuu lasi toistaiseksi. Nyt kelpaa kylvyn aikana katsella ammeesta tähtitaivasta.. Ikkuna jää parrujen väliin. Kuvaan sen sitten valmiina. Muuttokuormassa olleet tavarat on sijoitettu paikoilleen. Takaseinälle pitäisi löytää sopivampi hyllykkö väliaikaisen tilalle. Jonkin sortin Wc-istuinkin olisi mukava niin ei tarvitsisi käydä ulkona pajun juurella. Remontinkin jälkeen puuhastelua riittää.


Peilin kehys on muovinen rannerengas maalattuna ja itse peili puuterirasiasta.

8. maaliskuuta 2010

Tilkkupeittoja

Kokeilin eilen tehdä tilkkupeittoja. Hieman on tilkkutekniikka hakusessa. Pitsi reunassa on ostopitsiä, nyplätty pitsini oli liian kapeaa. Kyllä sekin vielä paikkansa löytää. Voi olla, että peitot löytyvät myöhemmin Tiheikön väen sängyistä, kunhan niiden remontti valmistuu.



4. maaliskuuta 2010

Uusi seinävaate

Pienenä iltapuhteena pähkäilin Jaanan tekemien ihanien ryijyjen tekniikkaa. Tässä parhaimman näköinen tekele, ei täydellinen mutta kelpaa.



Sinisen talon nalleperhe sai lastenhuoneen seinälle ryijyn. Sitä ihailemassa Äiti-nalle sekä tytär. Perheen miesväkeä ei nämä hommat kiinnosta.

Kristallikruunuja

Kauppahuoneen kristallikruunut esittelyssä. Näihin kaikkiin tulee valo, mutta kuvausta varten lamput on irroitettu johdoista ja siirretty valo-olojen vuoksi ompelimon kattoon.

Sininen valaisin on taidegalleriassa.

Valaisinkaupasta.

Eteisaulan valaisin mennee jossakin vaiheessa uusiksi. Tähän on vaikea kätkeä sähköistystä.

Tämä löytyy postitoimistosta.

Ompelimon valaisin.

Kirjakaupan kruunu näyttää kuvassa hieman suttuiselta.

Naisten vaateliikkeen valaisimen olen esitellyt aiemmin täällä Näprääjän muistiinpanoissa.